perjantai 3. kesäkuuta 2016

Humalaa, pernaa ja taimikasvatusta

Poikien humalat istutettiin aitiopaikalle kasvimaalle toukokuun alussa. Paikka oli ainakin aurinkoinen, mutta olikohan sittenkin liian aurinkoinen?
6 kpl taimia laitettiin ja ensimmäisen viikon jälkeen siellä oli ilmeisesti joku kaveri käynyt nappaamassa yhden humalantaimen parempiin suihin. Veikkauksena on pulska pupujussi, joka tässä pihamaalla tykkää pyöriä. Nyt se luultavasti pyörii jossain mettikössä humalapäissään :).

Kuudesta taimesta yksi pöllittiin, muutama on hieman nuukahtanut ja yksi ehkä kokonaan kuollut :(.  Olisko saanut liikaa aurinkoo tai ottanut kuitenkin hieman itteensä viileistä öistä. Ilmeisesti paikan olisi pitänyt olla hieman varjoisempi. Toukokuu on ollut todella aurinkoinen ja vähä sateinen, että kuivuudenkin riski on olemassa.


Ensimmäisen ryöstöretken jälkeen laitettiiinkin verkot taimien ympärille. Nyt on saanut olla rauhassa pupujusseilta.
Humalantaimet tilattiin saksasta. Lajikkeet Taurus (3kpl) ja Target (3kpl).
Pojilla olisi tarkotus kokeilla tehdä olutta oman maan humalasta. Aikaisemmin on käytetty valmistavaraa. Jännänähdä miten onnistuu. Sitä odotellessa :)


Perunat myös istutettiin Helatorstaina. Porukoille laitettiin kunnon iso perunamaa ja omalle kasvimaalle tehtiin kaksi vakoa. Toivottavasti saataisiin Juhannukseksi jo uusia perunoita.
Kyllä maalla on mukavaa :)Taimet jotka laitettiin kasvariin esikasvatukseen niin lähti oikein hyvin kasvaan.
Jokapaikasta oon lukenut,että idätys pitäisi olla pimeässä ja lämpösessä. Näiden siementen kohdalla ei ainakaan tarvinnut :). Kurpitsan siemenissä oli päiväyskin mennyt jo 2014 ja hyvin lähti jokainen siemen itään. Mitään erillisiä liotuksia 
siemenille ei tehty. Toivottavasti tuottaa vielä satoa kasvimaalle istuttaessa.  


Kuvassa kotona pari viikkoa esikasvatetut parsakaalin taimet. Oli pakko tuoda ne kasvarille, kun vei kotona liikaa tilaa. Hyvin on hengissä pysynyt, vaikka tuohon aikaan oli viileät yöt ja kasvarissa ei ollut minkäänlaista lämmitystä. Aika rimpulataimia nuo ovat, mutta niistä sitten valitaan parhaimmat valioyksilöt kasvimaalle.

Rucolaa, tilliä ja Persiljaa laitetiin kans itään kasvarille ruukkuihin ja ne lähtikin iloisesti kasvaan. Käyty jo muutaman kerran hakemassa omiin tarpeisiin.


En tiä lähtikö vähän lapasesta tää auringonkukanistutus :D. Kolme kertaa totakin röteikköö ollaan jo harvennettu ja viety aurtingonkukantaimia kaikille tutuille,kaimoille ja naapureille :). 
Saadaan kyllä hyvä varjostus kasvihuoneen kasveille. 


Taimien karaistusta omalla partsilla

Toukokuun alussa tuotiin kokeeksi yksi chilin ja paprikan taimi kasvarille. Chilin lehdet jotenkin kärtsäs ja koko chili vähän nuukahti, mutta paprika on pysynyt hengissä ja lähtenyt hyvin kasvaan.


Taimia ja siemeniä ollaan jo laitettu avomaalle ja kasvariinkin viety tavaraa. Siitä sitten seuraavassa blogissa.
 

Aurinkoista viikkoa toivottaa
Amatööriviljelijät Kiia, Johanna ja Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti