maanantai 10. elokuuta 2015

Tukipilari osa. 2

Kun turha työ oli tehty, niin oli aika tehdä hommat niinkuin ne kuuluu :).  Joka alan ammattilainen saatiin itse kohteeseen paikalle ja laittoikin samantien hösseliks :). Ideoita tuli kasvihuoneen kunnostamiseen vaikka kuinka paljon ja hyvä, että meinattiin pysyä perässä :). Viimeisin taisi olla, että olisi ollut helpompaa rakentaa kokonaa uusia, mutta se ei taas olisi ollut yhtään niin kivaa :).

Jotta tuo rotisko kestää talven yli, niin kaikki mädät puut oli hyvä vaihtaa uuteen.
Löydettiin myös Ranchilta vanhoja ylijääneitä navetan tiiliharkkoja, joilla saadaan kasvihuoneen kehikkoa nostettua enemmän ilmaan kuin perus tiilillä, joita viimeksi laitettiin. Tiiliharkoilla saadaan kasvihuone huomattavasti tukevammaksi. Ilmaan nostamisella olisi tarkoitus varjella kasvihuoneen jalkojen uudelleen mätänemistä. Kehikko oli tosiaan painunut vuosien varrella jo aika syvälle maahan ja jalat/tukipuut olivat maassa aivan mätänä.

Suunniteltmissa oli koko ajan, että kasvihuoneeseen tehdään keskelle käytävä kivilaatoista. Kivilaatat varaavat myös hyvin lämpöä kasvihuoneeseen auringon niihin paistaessa. Suomen olosuhteissa kivilaatat ovat erittäin oleelliset. Olimme päättäneet, että kasivhuone tullaan kunnostamaan mahdollisimman pienellä budjetilla, joten keksimmekin taas yhden keinon säästää. Navetan tiiliharkkoja jäi vielä vaikka kuinka paljon ylimääräisiä, joten päätimme tehdä niistä käytävän kasvihuoneeseemme. Tosin duuni oli huomattavasti isompi, koska kiviharkot on suurempia kuin perus kivilaatat joita alunperin suunniteltiin laittavamme. Aloitimmekin aivan järjettömän kaivamisen.Kaivaminen kävi kyllä treenistä. 45minuuttia ja oltiin aivan hiestä märkiä :).  Huomattavasti rankempaa kuin yksikään jumppatunti missä ollaan ravattu :).

Onneks saatiin Lilja jessaan meitä pikkulapiolla ja ämpärillä. Meni huomattavasti nopeammin :)

                                        Kun kuoppa oli kaivettu alkoi käytävän asennus.


Oltiin liian tehokkaita kaivureita, joten maa käytävän sivuista piti tasoittaa samalla tasolle käytävän kanssa. Siis lisää kaivamista oli luvassa :). Kun se oli tehty, niin käytiin vielä sorakaupoilla, jolla täytettiin laattojen välit ja käytävän ympäristö.Nikkaroidessa laitettiin myös ovi saranoille, "lukko" oveen ja pientä sisustustakin löydettiin :).
Yksi kasvihuoneen onnellisista omistajista :)

Pientä kunnostamista kasvihuone vielä vaatii, ennenkuin saadaan kavihuonemuovi päälle ja voidaan jättää kasvihuone talvisäilöön :).

Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvia

Kasvihuoneen ovelta kuva
Ei muuta kun ens kertaan, moi moi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti