maanantai 30. tammikuuta 2017

Syksyn satoa

Kun kasvimaalla ja kasvihuoneessa hommat on hyvällä mallilla niin on aikaa taas muuhunkin.

Nythän on puolukat ja omenat parhaimmillaan, joten ei muutakun satoa korjaamaan :).
Kävin luvan kanssa naapurissa omenavarkaissa (kiitos Ritvalle tästä),  jotta saataisiin omenahilloa ja tietenkin omenapiirakkaa.










Tässä linkki maailman parhaimpaan omenahilloon. Tuli todella kauniin väristä ja maukasta.
 http://roskanpoimija.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/09/02/toffeenmakuinen-kotona-tehty-omenahillo

Salaisuus ilmeisesti lienee siinä, että omenat ensinnäkin laitetaan kuorineen päivineen ja hilloa vielä lopuksi haudutetaan/keitetään kuumassa uunissa muutama tunti. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Viimeksi mustikassa ollessamme samalla paikalla oli myös mahtavat puolukka-apajat. Nyt syyskuun alussa kun lähdimme puolukkaan samoille mestoille, niin kaikki olikin jo kerätty ja puolukkasato jäi hyvin pieneksi.  Onneksi kuitenkaan ei tarvinnut tyhjin käsin lähtee, sillä suppilovahveroa saatiin 10l ämpäri täyteen.




Suppiksista saatiinkiin suppilovahveropiirakkaa ja sienikeittoa. 

Täytteenä pekoni, suppilovahvero,purjosipuli ja pääle kerma-munaseos.

Käytiin ostamassa marjapoimuri, jolla saa marjat kätevästi ja nopsasti kerättyä. Ranchin kaapeista kuitenkin löytyi myös retro-poimuri, Viialan Viila Oy:n marja -maija. 
Käytetty on mustikassa ja puolukassa, mutta ei ollut tämä retro-malli enää niin näppärä. Poimurin päivittäminen tuli ihan tarpeeseen.


Kunno puolukkamestat tuli sitten löydettyä ja saatiin puolukkaakin riittävästi omiin tarpeisiin. 
Pakkaseen meni monta litraa, mutta omenahillosta inspiroituneena täytyi kokeilla myös puolukkahilloa.
Kidesokeria oli jäänyt mehun ja hillon keittämisestä, joten piti löytää puolukkahillolle myös resepti, jossa käytetään tavallista sokeria. Monessa hilloreseptissä on sokerina hillosokeri. 
Marttojen sivuilta löytyi sitten kidesokeriin tehtävä puolukkahilloresepti. 



Purkkiin laittaessa hillo on todella löysää. Jäähtyessä ja jääkaapissa säilyttäessä hillo tanakoituu vuorokaudessa. 

Dansukkerin sivuilta löytyy "etikettiautomaatti". Siellä saa tehtyä etikettejä näppärästi hilloihin tai muihin purkkeihin. Etiketit kannattaa askarrella erikseen narulla purkin ymrpärille. Tällöin ei tarvitse pestä purkeista tarraliimaa pois, jos ensi vuonna tekee samoihin purkkeihin.


Näihin kuviin ja tunnelmiin!
Mukavaa syksyn jatkoa!

terkuin Amatööriviljelijät



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti