maanantai 4. heinäkuuta 2016

Hulluttelua kasvihuoneella


Kasvihuoneeseen vietiin jo toukokuun alussa lämpiminä päivinä tomaatin, chilin, paprikan ja vesimelonin taimet kotoa. 

Vesimeloni

Tomaatti

Chili

Kovin on pieniä ja hentosia vielä, mutta kasvuhuoneessa saavat paljon valoa ja lämpöä, joten eiköhän ne siitä virkisty :).

Kasvusäkkeihin laitoimme tomaatit ja vesimelonit. Chilit ja paprikat ovat lavankauluksessa ihan perus puutarhamullassa. Niitä lannoittelemme erikseen noin 1-2 krt viikkoon. 
Laitoimme myös kasvusäkkeihin ja lavankauluksiin samenttikukan taimia. Ne on toistaiseksi pitänyt ökkömönkiäiset loitolla.

Tilasimme myös Kiinasta automaatitkastelujärjestelmän. Maksoi hurjat 35€ ja toimii moitteettomasti. Lämpiminä päivinä tiputtaa vettä kerran päivässä 15 minuttiia. Tällä hetkellä tuo vesimäärää näyttäisi riittävän, sillä taimet kasvaa hurjaa vauhtia.  

Ensimmäisien viikkojen ajan taimet (chili ja paprika) hieman kärtsäs suoraan porottavasta auringosta. Olemme laittaneet kasvihuoneen eteen korkean auringonkukan siemeniä ja niiden olisi tarkoitus hieman suojata kasvihuonetta auringolta. Tuollon vielä ne ei ollut kasvaneet niin korkeiksi ja suojaa niistä ei kauheasti vielä saanut. 

Basilikan idättäminen kotioloissa ei oikein onnistunut, joten katosoimme parhaaksi ostaa valmiin taimen ja laittaa se kasvihuoneeseen. Ostimme samalla reissulla myös oreganon ja mintun. 
Viime vuoden monivuotisista yrteistä ruohosipuli oli ainut mikä lähti kasvaan uudelleen tänä keväänä. 

BasilikaOregano amppelissa

Minttu ja takana kasvamassa lisää rucolaa
 Salaatin suurkuluttajina laitettiin lavankauluksellinen myös salaattia itämään. 

Lehtisalaatti

Nyt on kaikki tarpeellinen ja ehkä vähän enemmänkin saatu asemiin kasvihuoneelle ja kasvimaalle. Nyt odotetaan, että alkaa taimet kukkimaan ja tuottamaan satoa.  Sitä ennen tietenkin on kasvimaan rikkaruohojen nyppimistä, taiminen lannoittamista, kastelua yms. yms. Joten hommaa kyllä riittää tässä projektissa, Eipähän käy aika pitkäksi :). 

Meillä myös oli taimien tunnistus viime kirjoituksessa. 

Oikea rivihän oli:
Parsakaali

Avomaankurkku
Maissi

Kurpitsa


Peruna

Porkkana

Seuraavassa blogissa päästäänkin jo tähän päivään. Kasvimaat on kitketty ja satoakin alkaa jo hieman tulemaan :).2 kommenttia: