lauantai 30. heinäkuuta 2016

Ehkä pieni välipala?

Satoa on alkanut tulemaan erittäin hyvin kesäkurpitsan ja avomaankurkun kohdalla, ehkä jopa liiaksi asti :). Onneksi on paljon kavereita, joille vielä kesäkurpitsa vielä maistuu, niin ei tarvi roskiin heittää. 
Kesäkurpitsasta saa onneksi tehtyä vaikka mitä. On syöty pelkälteen, grillivartaassa, pannulla paistettuna, tehty täytettyjä kesäkurpitsoja, kasvivuokaa uunissa jne jne. Alkaa ehkä vähän tuleen jo korvista ulos, mutta tänään vielä tehdään keskurpitsalasagnea. Sitä ei oltukkaan vielä tehty :). 
Avomaankurkkua ollaan laitettu salaattiin ja tehty hakattuja kurkkuja. Hakatut kurkut on todella hyviä ja helppo tehdä.
Kurkut kuoritaan ja viipaloidaan. Laitetaan ripaus suolaa ja sokeria maun mukaan. Tämän jälkeen ravistetaan kannellisessa astiassa, niin että neste irtoaa kurkuista. Kannattaa kokeilla :)


Kesäkurpitsa 

Avomaankurkku


Kesäkurpitsaa saa olla jokapäivä noukkimassa isompia mollukoita pois. Avomaankurkku on alkanut nyt lämpimien ilmojen tullessa tuottamaan myös hyvin satoa. 

Sipulia ollaan saatu myös aina napattua omiin tarpeisiin suoraan kasvimaalta.
Kasvimaa ja kasvihuone on nyt mintissä. Ei rikkaruohot rehota ja kaikki kasvaa iloisesti. Joten aikaa on myös muuhun. Meiltä löytyy täältä pihasta monta puskaa puna- ja mustaherukoita. Niistä luonnollisesti on tehtyä mehua ja tänään jälkkäriksi puna-,mustaherukkapiirakkaa. 


Mustaherukka


Mehumaija


Otatsä mehyyyyyy:)


Sadonkorjuu juhlien päiväkin päätettiin jo elokuun lopulle. Ensimmäistä kesää Amatööriviljelijänä pitää juhlia sangoin joukoin. Paikalle ollaan kutsuttu kaikki jotka ovat meitä auttaneet kasvihuoneen pystytyksessä, tarvikkeilla, avomalla rikkaruohojen kanssa yms. 
Juhlamenukin ollaan jo päätetty. Jokaisessa ruoassa jota tarjotaan, on jokin aineosa tottakai omasta maasta. 

Seuraavassa blogissa muutamia tarjoiluehdotuksia oman maan sadosta :)

Satoisaa kesää kaikille!

terkuin
Amatööriviljelijät Johanna, Kiia ja Anne

Seuraa meitä myös instagramissa: @amatooriviljelijat


4 kommenttia:

 1. Kiva kertomus! Niinhän siinä helposti käy, että lopulta kaikkea alkaa tulla liikaakin ja saakin tosissaan pohtia, miten kaiken saa hyldynnettyä. Yksi asia jäi vaivaamaan. Mitä tarkoittaa "olla mintissä"?

  VastaaPoista
 2. https://www.urbaanisanakirja.com/word/mintti/

  Tuossa vastaus 😊

  VastaaPoista
 3. Mulla on kesäkurpitsat tulleet vielä aika maltillisessa tahdissa. Seuraavaksi vuorossa on kasviskeitto nauriista! :)

  Tsemiä sadon säilöntään!

  VastaaPoista