perjantai 15. heinäkuuta 2016

Kasvun paikka avomaalla

Toukokuun helteet ja ensimmäiset sateet teki kyllä tehtävänsä. Ainakin rikkakasvien kohdalta. Avomaa siis räjähti aivan täysin :D. 
 
Pikkasen olisi kitkemistä
Viikonlopun aikana tuokin ryteikkö saattiin kuosiin ja kasvit sai taas tilaa kasvaa.
Kun koko viikonloppu oli perse pystyssä kitketty kasvimaata ja saatu rikkakasvit pois, niin tämän jälkeen isi kaivoi kätköistään meille perunasahran. Sillä saa rikkaruohot pois penkeistä erittäin näppärästi. Onneks tuli harjoiteltua ensin monta tuntia tota rikkaruohojen poistoo ihan omin pikku kätösi, ennenkun saatiin tää perunasahra käyttöön :).  


On meillä kaikkee :)
Kui nättii? :)

Kitkemisen jälkeen ollaan annettu paljon vettä kuivina päivinä ja annettu rauhassa taimien kasvaa.
Toistaiseksi nämä toimenpiteet on riittänyt, sillä avomaalla kaikki on alkanut meilkein kukkiin. 
Parsakaali on toistaiseksi ainut, joka tulee hieman hitaammin. Kirvat on tykännyt nyt erityisesti parsakaalista, koska sen lehdet on aivan syöty. Jännä nähä, että saadaanko siitä satoa. 
Avomaankurkku, kurpitsa ja kesäkurpitsa on alkanut avomaalla kukkiin hienosti. Maissistakin alkaa tähkän alkua näkyä :)

 

Oman maan perunaakin päästiin nostamaan 1.7.

  
Nam nam nam!


Avomaalla kukinnat on alkanut tuottaan tulosta avomaankurkun, kesäkurpitsan ja kurpitsan kohdalla. 
Muutama kesäkurpitsa ollaan jo otettu talteen ja oli kyllä hyvää! Kun se on itsekasvatettua, niin se tekee siitä vielä miljoona kertaa paremman makusen. Vaikka olisi ihan sama tavaraa kun kaupan vihannesosastolta :). Nyt viikonloppuna ehkä saadaan jo avomaankurkkuakin maistettavaksi.


Avomaankurkku
Kesäkurpitsa
Viime blogissa laitoin kuvia, kun olimme laittaneet salaattia lavankauluksiin itämään. Paikka koitui kuitenkin liian varjoisaksi omenapuun alla, joten ne nuukahti heti ja lopetti kasvun. 

Avomaalle heitettiin uudet siemenet itään. Olisi kyllä noloo, jos sadonkorjuujuhlissa ei olisi oman maan salaattia tarjolla. Se on kuitenkin semmonen minkä pitäisi onnistua aina :).

Laitoin kolmea eri salaattilajiketta, jotka ehtivät vielä hyvin itämään tässä kohtaa kesää. Laitoimme myös pinaatinsiemeniä, jos niistä ehtis vielä saamaan vihersmoothieisiin täytettä :). 


Toivottavasti ei nyt taas ole liian aurinkoisella paikalla. Toisaalta tämän heinäkuun aikana ei ihan hirveesti se aurinko oo paistanut, että tuskin ainakin liikaan aurinkoon/lämpöö kaatuu näiden itäminen.


Ens kerralla kurkataan sitten taas kasvihuoneeseen. Sinnekkin on  jo aikamoinen viidakko syntynyt :)


Ja of course amatöörivilejlijät on myös instagramissa :).
Meitä voi seurata myös siellä ihan reaaliajassa. #amatooriviljelijat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti